Més enllà dels somnis

Abans de conèixer Roger Omar vaig conèixer un llibre de somnis, Dinero, i un monstre de colors que no tenia boca. Ramona Pérez me’ls presentà: primer el llibre, després el monstre i, finalment, en Roger.
Era l’any 2009. A la Llibreria Àgora, vaig tenir el plaer de presentar el seu treball –un recull de somnis de nins i nines de Mèxic i Espanya amb un tema comú: els diners– davant un públic infantil bocabadat i amb moltes ganes d’explicar les històries fantàstiques que vivien intensament quan arribava la nit i els ulls se’ls tancaven. Durant els dies que Roger Omar visità Palma, els alumnes de distintes escoles gaudiren del seu taller de somnis i a l’hora de partir, la seva maleta anava plena a vessar dels escrits dels nins i nines mallorquins. Alguns d’aquests somnis poden llegir-se a les publicacions que ha anat editant posteriorment.
El projecte de Roger Omar és únic, original i ambiciós: recollir somnis de nins i nines de distints països contats i escrits per ells mateixos, convidar il·lustradors que acompanyin el traç de les lletres amb el traç dels seus dibuixos, i editar-los en foma d’acordió a dos colors i en varis idiomes.
Més enllà dels somnis s’hi amaguen la nit, la màgia, els temors, les il·lusions, els records, els desigs, les experiències sense caps ni peus, la lògica del que sembla absurd, fragments de passat, present i, tal vegada, de futur; però, en aquest cas i per damunt de tot, més enllà dels somnis hi trobam les persones –quatre mil nins i nines de tots els racons del planeta que somien cada nit i tenen ganes de contar-ho, mil il·lustradors, dotze traductors, un col·leccionista-recolector-editor que viatja pel món a la recerca d’aquests fragments de màgia– i… un projecte editorial: completar la trilogia dels 18 somnis dels infants d’Oliva.
Des de les pàgines del blog del Centre d’Art i Paisatge Camp Lledó volem felicitar Roger Omar per la seva iniciativa, fer la nostra petita aportació perquè pugui dur-la a bon port i animar-vos a col·laborar picant l’enllaç http://vkm.is/hombretigre
Molta sort, Roger!
. . .
Més informació: http://6dreams.tumblr.com/
. . .
Text: Maria Àngels Moyà

Tags: , , , ,

Comments are closed.