Micropobles

L’Observatori del Paisatge de Catalunya està organitzant la jornada “Els Micropobles: paisatge, urbanisme i identitat territorial”, amb la col·laboració de l’Associació de Micropobles de Catalunya, que tindrà lloc a Sant Miquel de Campmajor, el dia 15 d’abril de 2016.
Massa sovint, el debat sobre els micropobles gira a l’entorn de si han de mantenir la seva autonomia política o sobre les dinàmiques de despoblament que han patit en les darreres dècades, tot oblidant-ne altres dimensions fonamentals, com ara el seu paper en la vertebració del territori i en la preservació de paisatges de gran qualitat. O el fet d’haver esdevingut autèntics laboratoris de noves formes de vida i de govern del territori, així com impulsors d’estratègies innovadores de desenvolupament local, sovint acompanyades de nous models energètics.
Amb aquesta jornada, l’Observatori vol debatre aquests aspectes i posar sobre la taula com abordar el futur dels micropobles tot incidint d’una manera especial en la preservació de la seva identitat, plasmada en un paisatge determinat. Aquests espais de vida social i col·lectiva connecten perfectament amb l’eix de reflexió i actuació ‘Viure i produir en un entorn de qualitat’, un dels deu del full de ruta CATPAISATGE 2020, de l’Observatori del Paisatge de Catalunya.
La inscripció és gratuïta però obligatòria. Es pot consultar el programa i emplenar el formulari d’inscripció a la pàgina de l’Observatori.
. . .
Text: Joan Nogué, Director de L’Observatori del Paisatge de Catalunya

Tags: , , ,

Comments are closed.