Quan el cos parla

Olga Tragant

Sempre he admirat les disciplines artístiques que utilitzen un llenguatge universal a l´hora d´expressar-se, perquè no conèixen fronteres i poden arribar a tothom: pintura, escultura, ceràmica, música, dansa,… Hem tengut oportunitat de veure un video en el qual un cos parla sense paraules i ens transmet sensacions, emocions, sentiments. El moviment, la coreografia i la música expliquen una història. L´escenari, un bosc. Primer, el despertar. Després, la desesperació de sentir-se limitat pel propi cos; talment un arbre presoner d´unes arrels que l´aferren a la terra. Finalment, l´autolliberació com a fruit d´una decissió individual que, d´alguna manera, també talla les cadenes personals dels espectadors atrapats en l´angoixa de la protagonista. Ens referim a un muntatge d´Olga Tragant, ballarina, coreògrafa i professora, que dirigeix l´espai “tragantDansa”, dedicat a la dansa contemporània. Segons la seva pròpia filosofia, “funciona com una plataforma on s´assaja, s´experimenta, es debat, es reflexiona, s´exhibeix i es viu la dansa com un valor fonamental de la societat”. Per això, la vessant creativa i la pedagògica es donen la mà a l´hora d´organitzar activitats. Aquest espai ha coordinat esforços amb altres iniciatives de la ciutat de Barcelona, l´unió dels quals ha donat com a fruit un projecte interdisciplinari: “Nodes de Gràcia. Creació, educació i difusió contemporànies”. En una època marcada per l´individualisme, és d´agrair que s´estabeixin sinèrgies mitjançant xarxes que afavoreixin la comunicació, l´intercanvi, la divulgació i la cooperació.

www.tragantdansa.com /   www.nodesdegracia.net

. .  .

Text: Maria Àngels Moyà

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.