Vieires

Fa uns mesos, passàrem uns dies a Galícia. Va ser un viatge per la gastronomia de la zona. Diumenge passat ens arribaren unes vieires directament des de Vigo i un gallec de soca rel les va preparar al nostre taller d´art i cuina seguint la recepta tradicional:

Es fa un sofrgit amb ceba, tomàtiga, cuixot, pebre verd i pebre vermell (tot tallat ben petit). Després s´hi afegeixen les vieires. Mentre es cou a foc lent, es remena de tant en tant. Després arriba el moment d´omplir les conxes amb la mescla. S´hi posa galleta picada o pa rallat per damunt i es fiquen al forn fins que estiguin ben gratinades. S´han de servir acompanyades d´un vi blanc fresc.

Delicioses! Per un moment ens va semblar reviure les passejades pel Mercat de la Pedra i pel port de la Ria de Vigo.
. . .
Text: Maria Àngels Moyà

Tags: , , ,

Comments are closed.