Actuació paisatgística a Son Sardina

Llegim al Diario de Mallorca que l´ajuntament de Palma i el departament de Territori del Consell de Mallorca firmaran un conveni per crear un passeig que permeti connectar la carretera de Valldemossa amb el camí de Passatemps de Son Sardina a través d´un carril per a vianants i ciclistes.
El Consell Insular ja ha ajardinat una zona pública a l´espai residual de la rotonda d’accés des de la carretera de Valldemossa i ahir va tenir lloc la inauguració. Aquesta iniciativa s´ha executat a proposta de la Plataforma Participativa d´Urbanisme i Paisatge de Son Sardina. L´arquitecte Jaume Mayans, que participa en el projecte, ens explica: “Finalment hem aconseguit recuperar un fragment de paisatge incorporant les noves estratègies d’oportunitat en els marges de domini públic del departament de carreteres. També hem fet un homenatge a les pèrgoles naturals que tenim als terrenys agrícoles de la zona. Hem eliminat un tram d’asfalt d’una carretera per recuperar un possible ús col·lectiu de les perifèries de l’antiga horta de Palma. L’objectiu, modest però necessari, es recuperar les voreres d’aquestes infraestructures perquè també les puguin fer servir els vianats i altres vehicles de transport diferents al cotxe”.
S´han ajardinat 2000 metres quadrats utilitzant arbres i arbusts autòctons. “El garrover és un homenatge als nostres padrins que van haver de treballar la terra i necessitaven protegir-se del sol a les hores de descans”, afegeix Jaume.
Un altre mobilitat a la perifèria de Palma també és possible !!!

Tags: , , ,

Comments are closed.