Cinema i paisatge

Dijous comença el Cicle Cinema i Paisatge, organitzat pel Col·legi de Geògrafs de les Illes Balears sota la direcció de Gabriel Alomar
Garau (http://paisatge.blogspot.com). Es tracta d’un cicle pioner a les Illes Balears subtitolat “Habitar el paisatge, transformar el paisatge. L´observació cinematogràfica del paisatge i de l´espai geogràfic”.
El cicle es desenvoluparà a la localitat mallorquina de Manacor entre els dies 5 i 26 del mes de maig de 2011, i es projectaran tres
pel·licules i documentals precedides de sengles conferències introductòries fetes per experts de diferents disciplines: geògrafs,
arquitectes i biòlegs. El darrer dia es farà una taula rodona dedicada a explicar i discutir tres propostes recents d’intervencions
paisatgístiques a Mallorca: Raixa, Es Port (Portocolom) i Cala Millor. Les projeccions començaran a les 20:00 hores els dies assenyalats al programa, a la sala SACMA de Manacor (C/ Bosch, 5-1r). L´assistència és lliure i gratuïta.
PROGRAMA:
5 de maig (dijous): Dersu Uzala (Akira Kurosawa, 1975).(La relació home-medi i el paisatge habitat). Presentació a càrrec de Gabriel Alomar Garau (geògraf).
12 de maig (dijous): Ríos y Mareas (Thomas Riedelsheimer, 2001).(L’expresió artística del paisatge). Presentació a càrrec d’Antoni Martínez-Taberner (ecòleg).
21 de maig (dissabte): Manufactured Landscapes. (Paisatges Transformats, Jennifer Baichwal, 2006). (La transformació i la barbàrie). Presentació a càrrec de Catalina Salvà Matas (arquitecta).
26 de maig (dijous): Taula Rodona
Propostes recents d’intervencions paisatgístiques a Mallorca
Noves troballes a Raixa:
Neus García-Iñesta (arquitecta), Antoni García Delgado (enginyer agrícola), Júlia Roman (historiadora) i Miquel Vidal (restaurador).
Pla Especial de Cala Millor:
Biel Horrach Estarellas (arquitecte).
Es Passeig (Porto Colom):
Carles Oliver Barceló (arquitecte) i Pere Bennàssar Bennàssar (biòleg i paisatgista).
. . .
Text: Col·legi de Geògrafs de les Illes Balears
. . .
http://illesbalears.geografos.org
www.38escalons.org

Tags: , , , ,

Comments are closed.